Kerkstraat 12 - 9882 PH Kommerzijl

Het verloop van een ochtend

Vanaf 8.30 uur kunt u uw zoon of dochter komen brengen. Als uiterlijk 8.45 uur alle ouders weg zijn, neemt de leidster het programma van de ochtend met ze door aan de hand van activiteitenkaarten. Alles mag, niets moet, wel worden ze hierin gestimuleerd. Vervolgens gaan wij in de kring. Hier nemen we de dagen van de week door, leren we tellen , en lezen we een boekje. We vinden het belangrijk dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen. Om verschillende momenten aan te kondigen of af te sluiten zingen we met elkaar de vertrouwde liedjes die daar bij horen, dit is erg herkenbaar voor de kinderen. De kinderen worden begeleid door een vaste leidsters. Wij vinden het belangrijk dat door middel van vaste gezichten de peuters snel vertrouwd bij ons raken.

Halverwege de ochtend gaan we drinken en fruit eten. Een aantal keren per ochtend vragen we de peuters of ze naar het toilet moeten of op een potje. Daar besteden we de nodige aandacht aan. Zindelijkheidtraining gaat altijd in overleg met de ouders, alleen als thuis ook aandacht aan besteed wordt heeft de training ook zin. Wanneer uw kind nog een luier draagt, wilt u dan een extra luier en doekjes meegeven?

Als het weer het toelaat (en dan zijn we zeker niet bang voor een paar spetters) gaan we in de loop van de ochtend altijd buiten spelen. Lekker rondjes rijden op een fietsje of trekker, spelen in de zandbak of in het speelhuis heerlijk spelen met leeftijdsgenootjes! De grote tuin is zo ingericht dat er voldoende uitdaging is voor de kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar. Er zijn verschillende speeltoestellen, speelmateriaal en rijdend materieel.

Aan het eind van de ochtend gaan we gezamenlijk eten. Ook het eten zien we als leermoment. En bovendien is het altijd erg gezellig samen met elkaar aan tafel en even napraten over wat we allemaal gedaan hebben.

We sluiten de ochtend om 12.30 uur af door het zingen van een liedje.