Kerkstraat 12 - 9882 PH Kommerzijl

 

De locatie in Kommerzijl in het mooie dijkdorp, gelegen aan het Kommerzijlsterdiep en het mooie NAM-park het Kommerzijlsterriet. 

De opvang bij uitstek, waar het buitenleven een belangrijke rol speelt. We zijn best bijzonder in onze opvang van kinderen omdat we voor en na schooltijd werken in een verticale groep. Tijdens schooltijd werken we met een baby en peutergroep. Voor en naschool spelen de kinderen van alle leeftijden met elkaar in één groep. We zijn veel al met 2 à 3 vaste pedagogische medewerkers

 

Dagopvang 0 tot 4 jaar

Buitenleven staat bij ons voorop. We eten en drinken buiten zodra de temperatuur dat toe laat. We hebben speciale buitenkleding zoals een overall en bodywarmers voor de herfst en wintermaanden die over de gewone kleding wordt aangetrokken. Baby`s slapen buiten in het Lutje Potje of in hun eigen kinderwagen. We spelen veel in de grote uitdagende tuin, met grasveld, groente en bloementuintjes, modderhoek met buitenkeuken, schommels en speel en klimhuis met glijbaan. Genoeg trekkers auto`s en fietsen voor zowel jong en oud. Ook blijven we gewoon buiten om iets te knutselen aan de grote tafels. Met mooi warm weer spelen we al snel op blote voeten. Onze visie voor opvang is dan ook op het buitenleven gericht.

Standaard uitstapjes zijn vooral wekelijks samen naar de bakker brood halen, en fruit halen bij de fruitboerderij van Oudenbosch. Samen op de fiets of een rondje park waar ook heerlijk gespeeld kan worden. Daarnaast maakt je kind geregeld kleine uitstapjes. De wereld wordt voor je kind steeds iets groter. Speciale uitstapjes zijn verder;  lammetjes kijken in het voorjaar, met de appeltrein door de appelboomgaard van de fruitboerderij, voorlezen in de bibliotheek, naar het park picknicken. Ook in de vakantie s kijken we vaak of we nog iets leuks kunnen doen m.b.t. een uitstapje naar het bos, stadspark of andere mogelijkheden.          

 

Baby en dreumesgroep

We hebben een gezellige baby en dreumesgroep. Uit Kommerzijl en omliggende dorpen komen hiervoor naar onze opvang. De huiselijke speelkamer biedt bij uitstek een vertrouwde en veilige omgeving voor de kindjes. Baby`s hebben bij Kinderopvang Boes 2 vaste gezichten, opgeleid tot babyspecialist. Omdat wij kleinschalig zijn krijgen baby`s bij ons alle tijd en aandacht. Vooral het eerste jaar werken we veel samen met ouders, we stemmen de zorg voor uw kindje af op hoe het thuis gaat. Een goede start vinden we erg belangrijk.

 

Naar de Peuterschool

Peuters kunnen vanaf twee jaar naar speel-leergroep. Spelenderwijs leren ze van alles op het gebied van sociale vaardigheden, taal en spraak, motoriek, en andere ontwikkelingsgebieden. Nieuwe stappen maken in de ontwikkeling, aan welke uitdaging is jou kindje toe? Stap voor stap volgen wij uw kindje in de ontwikkeling, een bieden de uitdaging waar het aan toe is en zin in heeft. De wereld wordt steeds een beetje groter. En de stap om straks naar de basisschool te gaan wordt minder groot, we werken samen met de basisschool en bereiden de kinderen er op voor, door vaardigheden te oefenen en doen gezamenlijk eens een activiteit. Peuters en kleuters mogen al eens samen spelen ze kunnen alvast eens kennis maken met de kleuterjuf.

Over peuteropvang

  • Op de peuteropvang zitten kinderen van 2 tot 4 jaar
  • Peuters kunnen minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week gebruik maken van de peuteropvang
  • Peuters met extra ontwikkelingsbehoeften krijgen 4 ochtenden VE aangeboden*
  • Een groep telt maximaal 16 peuters
  • De peuters worden begeleid door Gespecialiseerde pedagogische medewerkers

(*Extra ondersteuning nodig? Als uw kind een extra steuntje in de rug nodig heeft, dan mag uw kind 4 dagdelen naar de peuteropvang. Dit noemen we ook wel voor- en vroegschoolse educatie (vve) Het consultatiebureau kan een vve-indicatie geven. Voor de extra uren hoeft u niet te betalen.)

Voor peuters en kleuters in en om Kommerzijl bieden wij ook het nijntje Beweegdiploma aan, een uurtje op de woensdagmiddag. In combinatie met de opvang is dit iets extra`s wat wij bieden maar voor iedereen toegankelijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buitenschoolse opvang

BSO Kinderopvang Boes

De BSO kinderen komen uit school aansluiten in de groep. 

We drinken met elkaar een kop thee en gaan dan iets doen waar de interesse naar uit gaat. Een gezamenlijke activiteit of zelf spelen. De oudste kinderen hebben een eigen plek in het tuinhuis. Heerlijk op buiten gericht en er kunnen tal van creatieve activiteiten worden gedaan. Ook spelen in de uitdagende grote tuin is super fijn. 

Op onze locatie `t Pannehûs bij het sportveld en natuurpark het Kommerzijlster Riet. Bieden we nog meer uitdaging. Een super mooie plek om ons eens lekker uit te leven. Sport en spel, outdoor in het park, creatieve activiteiten en drama, rollenspel en of toneel. Kinderen maken hierin zelf hun keuze door de BSO Pannehûs vergadering die we elke maand organiseren om de kinderen zelf mee te laten denken. Het programma doen we in blokken en maken we vooraf bekend. Alle kinderen v.d basisschool leeftijd uit het dorp e.o. kunnen daar aan deel nemen. Speciaal voor kinderen die naar een basisschool buiten Kommerzijl gaan organiseren we in overleg vervoer van de school.