Kerkstraat 12 - 9882 PH Kommerzijl

 

Dagopvang 0 tot 4 jaar

Buitenleven staat bij ons voorop. We eten en drinken buiten zodra de temperatuur dat toe laat. We hebben speciale buitenkleding zoals een overall en bodywarmers voor de herfst en wintermaanden die over de gewone kleding wordt aangetrokken. Baby`s slapen buiten in het Lutje Potje of in hun eigen kinderwagen. We spelen veel in de grote uitdagende tuin, met grasveld, groente en bloementuintjes, modderhoek met buitenkeuken, schommels en speel en klimhuis met glijbaan. Genoeg trekkers auto`s en fietsen voor zowel jong en oud. Ook blijven we gewoon buiten om iets te knutselen aan de grote tafels. Met mooi warm weer spelen we al snel op blote voeten. Onze visie voor opvang is dan ook op het buitenleven gericht.

Standaard uitstapjes zijn vooral wekelijks samen naar de bakker brood halen, en fruit halen bij de fruitboerderij van Oudenbosch. Samen op de fiets of een rondje park waar ook heerlijk gespeeld kan worden. Daarnaast maakt je kind geregeld kleine uitstapjes. De wereld wordt voor je kind steeds iets groter. Speciale uitstapjes zijn verder;  lammetjes kijken in het voorjaar, met de appeltrein door de appelboomgaard van de fruitboerderij, voorlezen in de bibliotheek, naar het park picknicken. Ook in de vakantie s kijken we vaak of we nog iets leuks kunnen doen m.b.t. een uitstapje naar het bos, stadspark of andere mogelijkheden.          

 

Naar de Peuteropvang

Peuters kunnen vanaf twee jaar naar speel-leergroep Lutje Stek. Spelenderwijs leren ze van alles op het gebied van sociale vaardigheden, taal en spraak, motoriek, en andere ontwikkelingsgebieden. Nieuwe stappen maken in de ontwikkeling, aan welke uitdaging is jou kindje toe? Stap voor stap volgen wij uw kindje in de ontwikkeling, een bieden de uitdaging waar het aan toe is en zin in heeft. De wereld wordt steeds een beetje groter. En de stap om straks naar de basisschool te gaan wordt minder groot, we werken samen met de basisschool en bereiden de kinderen er op voor, door vaardigheden te oefenen en doen gezamenlijk eens een activiteit. Peuters en kleuters mogen al eens samen spelen ze kunnen alvast eens kennis maken met de kleuterjuf.

Over peuteropvang

  • Op de peuteropvang zitten kinderen van 2 tot 4 jaar
  • Peuters kunnen minimaal 2 dagdelen (8 uur) per week gebruik maken van de peuteropvang
  • Peuters met extra ontwikkelingsbehoeften krijgen 4 ochtenden VE aangeboden*
  • Een groep telt maximaal 16 peuters
  • De peuters worden begeleid door Gespecialiseerde pedagogische medewerkers

(*Extra ondersteuning nodig? Als uw kind een extra steuntje in de rug nodig heeft, dan mag uw kind 4 dagdelen naar de peuteropvang. Dit noemen we ook wel voor- en vroegschoolse educatie (vve) Het consultatiebureau kan een vve-indicatie geven. Voor de extra uren hoeft u niet te betalen.)

Zie informatie speel-leergroep in de

Omdat samenspelen, samen plezier maken, samen leren en ontdekken, samen groeien zo leuk is